Valmistetaan yhden yön ihme:

Ostetaan manipuloitua kanaa (esim. geenimanipuloitua),  jalostettua basmati-riisiä ja  curry kastiketta.

Kana asetetaan valmiiseen elektroforeesiliuokseen. Astiaksi lasinen vuoka sopii hyvin.
Varmista, että kanassa ei ole enää introneja sillä maku kärsii niiden tyhjyydestä. Kanaan on myös hyvä listätä ripaus polymeraasientsyymiä, jolloin optimaalinen lihan vetäytyminen luiden ympäriltä on mahdollista. Paista kanaa noin tunnin verran 37 celsius asteessa, bakteerit, etenkin spirillit kärsivät suuremmissa lämpötiloissa. Varttitunnin välein voit heittää puoli mukia vettä kanojen päälle, se lisää kosteutta ja nahka maistuu paremmalta.

Nyt ollaan päästy hyvään alkuun. Pidä 10 minuutin luova tauko, muuten pää hajoaa. Tauko on hyvä viettää vaikka teetä tai kahvia nautiskellen, ja jos poltat niin kipaise ulos ja ime norttia posket lommolla. Hyvä, jatketaan.

Kanan kanssa sopii hyvin yhteen riisi.
Laita vesi kiehumaan. Aseta noin 1½ desiä riisiä kattilaan ja lisää perään suola, plasmidit sekä polymeraasientsyymit. Näin kopiodaan riittävä määrä riisiä. Jos riisiä on liikaa, suoritetaan apoktoosi eli ohjattu riisisolujen kuolema. (Tässä välissä heikkohermoisille suositellaan lasia punaviiniä)
Kun riisi on kiehunut noin 13 minuuttia nostetaan kattila hellalta - riisi on nyt valmis.

Kana ja riisi tarvitsevat jotain kastiketta seurakseen. Nyt on aika repäistä currykastikepussi auki.
Maito kattilaan ja jauhot perään. Kuumennettaessa vispilöidään sekoitusta niin paljon, että kaksijuosteiset sekvenssit irtoavat liitoksista ja muodostavat laktoosin kanssa vähintäänkin kovalenttisia sidoksia.
Vierelläsi seisova Ranskalainen chef de cuisine tokaisee varovasti: "superbe!"

Hyvän tuloksen saavuttamiseksi koko prosessiin tulisi varat noin 2-4 päivää. Tämä on suppea versio ja siksi nimeltään "yhden yön ihme"

Ennen nukkumaan menoa on hyvä ottaa vaikka hömpsy tequilaa, koska todennäköisesti olet prosessin jäljiltä hyvissä kahveissa. Unen tulo helpottuu.

Viikki, here I come... NOT.

Sulo
 
PS. Tulos muistuttaa jotakuinkin tätä