Niinkuin tiedemies sanoisi, vihablokkausta.

Sinä samperin likinäköinen eläkeläis-hurjastelija, joka ajoit punaisella corollalla kolmion takaa minun eteeni, juuri kun olin saanut tavoite nopeuteni, eli noin 20km/h yli kehoituksen. Ensi kerralla kun tapaamme samoissa merkeissä, lupaan että minun 80-luvun - pelkästä raudasta taottu - junamaisen olemuksen omaava peltipuhvelini jyrää sinut. Tai ainakin tööttään niin, että havaitset läsnäoloni. Tämä surunäytelmä on tapahtunut jo useamman kerran samassa paikassa Turuntien ja vanhalle kirjastolle kääntyvän tien risteyksessä. Kaveri kaahasi eteeni mutkassa niin, että renkaat vinkuivat. Herra ilmeisesti totesi tehneensä väärän valinnan ja sai kuulla siitä myös pelkääjän paikalla istuvan rouvan suusta, joka keuhkosi posket punaisena miehellensä.


Kuukkeleista kärhämöidään, mikä kuuluu kunnon hyvään suomalaiseen häviäjämentaliteettiin. Räksytystä raitilta kuuluu niin kauan, että kaikille tuli selväksi, mikä on kenenkin mielipide. Minusta tapahtuma itsessään on niin hieno, että en edes uskalla kyseenalaistaa, ansaitseeko joku palkinnon vai ei. Tai että onko raati jäävi.

Vielä tähän loppuun asiaa kakasta. Shitdiaryn perhee tekee tutkimusta, joka koskettaa meitä kaikkia. Ja koska pidän heitä asiantuntijoina, sekä myös sinua, kysyisin, onko normaalia paskoa 2-3 päivän välein?

Sulo